Mozgástér blog: A migrációs kiskapukról is döntünk 26-án!

  •  
  •  

A kampány hajrájában a bevándorláspárti politikusok egyre fogadkoznak, hogy ők nem akarnak egyetlen illegális migránst sem Európába engedni.

Mint sokszor, most sem bontják ki az igazság minden részletét, ugyanis ők nem illegális, hanem legális és ütemezett bevándorlást akarnak. Ezzel szemben Orbán Viktor programjának negyedik pontja a migránsvízum és a migránskártya megszüntetését sürgeti.

A május 26-i EP-választás legfontosabb kérdése a migráció. Próbálják tagadni, ám az Eurobarométer kérdéseire válaszolók szerint már lassan négy éve a migráció és az azzal járó terrorizmus a két legégetőbb probléma.

A mainstream pártok ezt persze próbálják tagadni, mivel a szavazóknak rögtön eszébe jut, hogy az újkori népvándorlás 2015-ös eddigi legnagyobb tetőzésénél még arról beszéltek, hogy a jövevények “gazdagítják” az európai társadalmakat és ők fogják majd a demográfiai és munkaerőpiaci gondokat megoldani.

Azóta kiderült, hogy a migránsok nem gazdagítják az európai társadalmakat. A másfél millió Németországba érkező szír, iraki és más migráns közül ma csupán 20-25 százalék dolgozik. Aki nem beszél németül vagy nincsen szakképesítése, az jellemzően csak minimálbért keres. A migránsok zöme ezzel nem befizetője, hanem eltartottja a német jóléti rendszernek. Ráadásul a hét bő esztendő most ér véget, Németország recesszióba fordul. A torta egyre kisebb lesz.

A teljes írás a Mozgástér blogon olvasható.