Az ellenzéki aknamunka ellenére is sikeresek a magyar intézkedések a koronavírussal szemben

Sorra jelennek meg a félrevezető álhírek a hazai és a nemzetközi sajtóban Magyarországgal szemben, amelyeknek a célja a kormány cselekvőképességének rombolása – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője élő videós elemzésében. Kiemelte, a CNN után már az Európai Parlament hivatalos álláspont-tervezetében is az az álhír jelent meg, miszerint felfüggesztették a parlament működését Magyarországon. Mindez szerinte az ellenzéki politikusok aknamunkájának az eredménye, akik a belpolitikai kudarcaik után most nemzetközi lejárató kampányt generáltak. Deák Dániel hangsúlyozta, a cselekvőképes és határozott kormányzati döntéseknek köszönhetően az adatok alapján Európában nálunk az egyik legalacsonyabb a koronavírusos megfertőződések aránya, illetve a lakosságszámhoz viszonyítva a halálozások aránya is jóval elmarad a magyar koronavírus-törvényt támadó országok – így például a spanyolok, a belgák, az olaszok, a franciák vagy a hollandok – ugyanezen mutatóitól. Az elemző beszélt Karácsony Gergely hanyagságáról is, amelynek eredményeként kirobbanhatott a járvány a fővárosi fenntartású idősek otthonában.

Miközben az Európai Unió hosszú ideig tétlenkedett, az Európai Unió járványügyi hivatala például sokáig csupán mérsékeltnek ítélte a koronavírus jelentette veszélyt, addig a legtöbb tagállam önmaga hozta meg a szigorúbbnál szigorúbb óvintézkedéseket a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – hangsúlyozta Deák Dániel a XXI. Század Intézet videós elemzésében. A vezető elemző hozzátette, ennek eredményeként tovább erősödhetnek a nemzetállamok a globalista erőkkel szemben Európában. Ezt felismerve a már jól ismert balliberális körök – amelyek az Európai Egyesült Államokat létrehozását támogatják – újabb nemzetközi lejárató hadjáratot indítottak a válságot sikeresen kezelő Magyarországgal szemben, hiszen tartanak az így is igen megrendült helyzetük további gyengülésétől. Az elemző hozzátette, mindez nem ismeretlen Magyarország számára, hiszen a hasonlóan a nemzetállamok erősödést hozó bevándorlási válság során is ugyanez forgatókönyv valósult meg.

Hiába írja ugyanakkor több balliberális sajtótermék, hogy Magyarország nem kezeli megfelelően a koronavírus-járványt, a tényadatok teljesen mást mutatnak – hangsúlyozta Deák Dániel.

Az adatokat ismertetve rávilágított, hogy a lakosságszám arányában Bulgária után Magyarországon van a legkevesebb vírusfertőzött, míg a lista élén olyan baloldali, liberális kormányok által vezetett vagy kormányválsággal küzdő országok állnak, mint Luxemburg, Írország, Spanyolország, Belgium, Olaszország, Portugália, Franciaország és Hollandia. Külön érdekesség, hogy ezek az országok mind aggodalmukat fejezték ki Magyarországgal szemben a koronavírus-törvény elfogadása miatt. Mindez azt mutatja, hogy ezek a válságot sikertelenül kezelő kormányok igyekeznek elterelni a figyelmet a saját kudarcos válságkezelésükről – tette hozzá.

A sikeres magyar válságkezelést támasztja alá szerinte a London Deep Knowledge Group minap napvilágot látott kutatása is, amely az alapján rangsorolta az egyes országokat, hogy mikor vezették be az első korlátozó intézkedéseket, milyen szigorúak az utazási korlátozások, a polgárok milyen mértékben tartják be a szabályokat, rendelkezésre áll-e elegendő teszt, illetve milyen a kórházak felszereltsége. Ezen a rangsoron hazánk kiemelkedően jó, Európában a negyedik helyezért érte el. A megbetegedési adatok az elemző szerint emellett rávilágítanak arra, hogy a közép-európai országok – amelyek a bevándorlási válságra is hatékonyan reagáltak – a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is sikeresek. Így a V4-országokban jóval kisebb arányban betegedtek meg, mint a nyugat-európai országokban – tette hozzá.

Szintén jó jel Magyarország számára, hogy az IMF szerint Magyarország kevés veszteséggel fogja átvészelni a koronavírus-járványt.

Mindez a stabil és cselekvőképes kormányzásnak köszönhető, amelynek a szerepe ezekben a válságos időkben még inkább felértékelődött – jelentette ki Deák Dániel, aki részletesen sorolta a balliberális sajtótermékek és politikusok által keltett álhíreket. A legnagyobb figyelmet Szijjártó Péter CNN-nek adott múlt heti interjúja kapott, amelyben a műsorvezető azt állította, hogy a koronavírus-törvény miatt felfüggesztették Magyarországon az Országgyűlés működését. Az elemző hozzátette, hogy hiába cáfolta a külügyminiszer ezt az álhírt, az Európai Parlament a hamarosan elfogadni kívánt jelentés tervezetében szintén azt írják, hogy az Európai Parlament „elítéli a döntést, miszerint Magyarországon időkorlát nélkül hirdették ki a járványügyi veszélyhelyzetet, illetve azt, hogy felfüggesztették a parlament működését”.

Mint fogalmazott, a jelek szerint figyelembe sem veszik a törvény szövegét, illetve a tényeket, ők mindenképpen el akarják ítélni Magyarországot és igyekeznek elterelni a figyelmet mind az Európai Unió, mind a globalista gondolatokat támogató kormányok ismételten kudarcos válságkezeléséről.

A belpolitikai folyamatok kapcsán Deák Dániel arról beszélt, hogy a nemzetközi aknamunka mellett a különböző hatalmi pozíciókban lévő ellenzéki politikusok folyamatosan hárítják a felelősséget. Kiemelte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester például úgy tesz, mintha fenntartóként semmilyen felelőssége nem lenne amiatt, hogy a Pesti úton lévő idősek otthonában eszkalálódott a helyzet. Elképesztő cinizmus az elemző szerint, hogy Karácsony Gergely mindenféle dokumentumok nyilvánosságra hozásával igyekszik arról az alapproblémáról elterelni a figyelmet, miszerint már március végén volt a nyilvánosság elől eltitkolt megbetegedés az intézményben, ráadásul hanyagság miatt az elmúlt hónapokban a rühesség is felütötte a fejét az idősek otthonában.

Felhívta a figyelmet emellett arra, hogy Karácsony Gergely szombatig Facebook-posztok sorában azzal érvelt, hogy ő idejében figyelmeztetett mindenkit, hogy az idősotthonokban nem lehet elkülöníteni a fertőzésgyanús eseteket. Ezt írta az általa nyilvánosságra hozott levelekben is, amelyeket a kormányhivatalnak címzett. Egy szombati bejegyzésében viszont már azt írta Karácsony Gergely, hogy „természetesen a hatóságokkal egyeztetve bevezettük a szigorú karanténszabályokat, az előírásoknak megfelelően mindent megteszünk az idős emberekért, a járvány terjedésének megakadályozásáért.”

Vagyis ismét ellent mondott saját magának Karácsony Gergely, a korábbi állításaival ellentétben mégis meg lehetett oldani az elkülönítést az intézményekben.