2020. szeptember

Kiújult harcok Karabah térségében, folytatódó tiltakozások Belaruszban, mérgezési botrány Oroszországban – forrongó szeptemberen van túl a posztszovjet térség. A hónap eseményeit összefoglaló Eurázsiai Figyelőt tovább kattintva olvashatják. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. augusztus

A XXI. Század Intézet augusztusi Eurázsiai Figyelőjének központi témája a belarusz válság, amelynek hullámai nemcsak a környező országokat, de a nagyhatalmak kapcsolatát is érinthetik. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. július

Júliusban újból felkapta a fejét a koronavírus-járvány a posztszovjet térségben, a világ azonban inkább a politikai eseményekre figyelt. Belarusz választásokra készült, kiéleződött az azeri–örmény konfliktus, Ukrajnában terrortámadások történtek – a júliusi Eurázsiai Figyelő alább olvasható. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. JÚNIUS

Alkotmánymódosítási népszavazás Oroszországban, választási kampány Belaruszban, politikai válság jelei Ukrajnában – mozgalmas júniuson van túl a posztszovjet térség. A XXI. Század Intézet által készített Eurázsiai Figyelőt alább olvashatják. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. MÁJUS

A XXI. Század Intézet folytatja a posztszovjet térségről szóló havi összefoglalóinak közlését. A májusi Eurázsiai Figyelőt alább olvashatják.

(tovább…)

tovább⮞⮞

2020. ÁPRILIS

Szigorításról az enyhítésig – áprilisban is a koronavírus volt a fő téma az eurázsiai országokban. Az Eurázsiai Figyelő áprilisi összeállítását olvashatják. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. MÁRCIUS

Márciusban a koronavírusé volt a főszerep az eurázsiai térségben is, és úgy tűnik, hosszabb távon is hatással lesz a régió politikai és gazdasági helyzetére. Alább olvasható az Eurázsiai Figyelő márciusi összeállítása. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. FEBRUÁR

Geopolitikai játszmák, tüntetések, koronavírus-pánik – az év második  hónapja is mozgalmasan telt a posztszovjet térségben. Az alábbiakban az Eurázsiai Figyelő februári összeállítását olvashatják.

(tovább…)

tovább⮞⮞

2020. JANUÁR

A XXI. Század Intézet minden hónapban elemzést közöl az eurázsiai (posztszovjet) térség fontosabb eseményeiről, azok sajtóvisszhangjáról, a térség országaiban lezajló politikai folyamatokról. Januári összeállításunk. 

(tovább…)

tovább⮞⮞