2020. december

Oltási kampány Oroszországban, politikai válság Moldovában és Grúziában – az Eurázsiai Figyelő a 2020-as év utolsó hónapjának eseményeiről alább olvasható. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. november

Megállapodás Hegyi-Karabahban, ukrán–magyar konfliktus, tüntetések szerte a térségben – a novemberi Eurázsiai Figyelő alább olvasható. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. október

A választások hónapja volt az október a posztszovjet térségben – több országban feszültté vált a helyzet. Az Eurázsiai Figyelő októberi összeállítása alább olvasható. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. szeptember

Kiújult harcok Karabah térségében, folytatódó tiltakozások Belaruszban, mérgezési botrány Oroszországban – forrongó szeptemberen van túl a posztszovjet térség. A hónap eseményeit összefoglaló Eurázsiai Figyelőt tovább kattintva olvashatják. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. augusztus

A XXI. Század Intézet augusztusi Eurázsiai Figyelőjének központi témája a belarusz válság, amelynek hullámai nemcsak a környező országokat, de a nagyhatalmak kapcsolatát is érinthetik. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. július

Júliusban újból felkapta a fejét a koronavírus-járvány a posztszovjet térségben, a világ azonban inkább a politikai eseményekre figyelt. Belarusz választásokra készült, kiéleződött az azeri–örmény konfliktus, Ukrajnában terrortámadások történtek – a júliusi Eurázsiai Figyelő alább olvasható. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. JÚNIUS

Alkotmánymódosítási népszavazás Oroszországban, választási kampány Belaruszban, politikai válság jelei Ukrajnában – mozgalmas júniuson van túl a posztszovjet térség. A XXI. Század Intézet által készített Eurázsiai Figyelőt alább olvashatják. (tovább…)

tovább⮞⮞

2020. MÁJUS

A XXI. Század Intézet folytatja a posztszovjet térségről szóló havi összefoglalóinak közlését. A májusi Eurázsiai Figyelőt alább olvashatják.

(tovább…)

tovább⮞⮞

2020. ÁPRILIS

Szigorításról az enyhítésig – áprilisban is a koronavírus volt a fő téma az eurázsiai országokban. Az Eurázsiai Figyelő áprilisi összeállítását olvashatják. (tovább…)

tovább⮞⮞