Nagy Ervin: eltévedt svéd feministák

A svéd Feminista Kezdeményezés ténykedése igazi állatorvosi ló esete, hisz számos nyugat-európai társszervezethez hasonlóan ma már nem „csak” a női jogokért száll síkra, hanem felkarolja az LMBTQ-mozgalmak céljait, és támogatja a migráció minden formáját.

A pártként (is) működő társulás elnöke, a líbiai születésű Farida al-Abani – válaszul a bevándorlásellenes Svéd Demokraták kampányára, miszerint az ország megtelt – kijelentette, hogy üdvös volna, ha megismétlődne a 2015-ös migrációs hullám, és minél több muszlim család érkezne a skandináv államba. Hisz szerinte a multikulturális társadalom az emberi együttélés lehető legjobb formája, míg a „fehér férfi” uralta közösségek csak és kizárólag az elnyomásról szólnak. Mi történt a skandináv feministákkal? Hol van már a női egyenlőség mint alapvető és helyes cél? Mire ez a gyűlölködés a fehér férfiak ellen? Az okokra a nyugati dekadens kultúrában és a svéd elit képmutató magatartásában lelhetünk rá.

Farida al-Abani, akinek a klasszikus feminizmushoz vajmi kevés köze van, a minap egy arab nyelvű videóban buzdította a Törökországból igyekvő migránsokat, hogy küzdjenek meg a határőrökkel, és menjenek Svédországba, mert ott szívesen látják őket. Szembemenve a svéd emberek akaratával úgy, hogy ma már az ország lakosságának negyede migrációs hátterű, és az integráció „példaértékű” kudarcot vallott az elmúlt öt évben.

Nagy Ervin teljes írása a Magyar Hírlap oldalán olvasható.