Az Európai Unió válságáról tart előadást Alain de Benoist világhírű francia filozófus

A XXI. Század Intézet meghívására Magyarországra érkezik az európai új jobboldal alapító atyja, Alain de Benoist világhírű filozófus, író. A Francia Akadémia esszé-nagydíjasa az Európai Unió válságáról tart előadást a nagy sikerű Eötvös József előadások keretében. Az Eötvös József előadások programsorozat a XXI. Század Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány együttműködésének köszönhetően 2015 óta évről évre felvonultatja azokat a nagy tekintélyű külföldi és hazai előadókat, akik a leghitelesebben képesek megvilágítani és értelmezni egy-egy aktuális közéleti kérdést, kortárs problémát.

Alain de Benoist a Sorbonne-on filozófiát, szociológiát és vallástörténetet tanult, majd a párizsi jogi karon politikatudományt és alkotmányjogot hallgatott. Az 1968-as baloldali diáklázadás napjaiban társaival egy új, jobboldali kultúra megteremtését tűzték ki célul, és létrehozták az Európai Civilizáció Tanulmányozásának Csoportját, amely síkra szállt az európai őshonos népek kultúrájának megőrzéséért, és emellett élesen kritizálta az egyenlőséget, az amerikanizmust és a liberalizmust. Elsőként írt az új világrend születéséről, amelyben a régi jobb- és baloldali szembenállás helyébe az európai nemzetek és a globalista elit harca lép. Alain de Benoist ellenzi Brüsszel központosító törekvéseit és hazugságnak tartja a genderideológiát. Eddig 120 könyve, 2500 cikke és 800 interjúja jelent meg.

A világhírű író, filozófus, szerkesztő alapítványunk meghívására többször járt már Magyarországon, ezúttal az Eötvös József előadások keretében Miért került válságba az Európai Unió a globalizáció korában? címmel tart előadást kedden, a Terror Háza Múzeumban.

Az Eötvös József előadásról

A XXI. Század Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány együttműködésének köszönhetően 2015-ben indult útjára a nagy sikerű Eötvös-előadások című rendezvénysorozat. Az évről évre Magyarországon ritkán megforduló külföldi, illetve nagy tekintélyű hazai előadókat felvonultató programsorozat célja, hogy a résztvevők az adott témában legjáratosabb, leginkább lényeglátó és leghitelesebb értelmezők segítségével gondolkodhassanak el folyamatosan változó világunkról, a közéletet leginkább foglalkoztató aktuális kérdésekről. Az Eötvös József előadások keretében legutóbb Joshua Muravchik fejtette ki nézeteitMi történt a szocializmussal? címmel, a korábbi előadók között üdvözölhettük többek között Erdő Péter bíborost és Balog Zoltán minisztert is.