„Mi történt a szocializmussal?” – Joshua Muravchik előadása

A XXI. Század Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány együttműködésének köszönhetően 2015-ben indult útjára a nagy sikerű Eötvös-előadások című rendezvénysorozat. Az évről évre Magyarországon ritkán megforduló külföldi, illetve nagy tekintélyű hazai előadókat felvonultató programsorozat célja, hogy a résztvevők az adott témában legjáratosabb, leginkább lényeglátó és leghitelesebb értelmezők segítségével gondolkodhassanak el folyamatosan változó világunkról, a közéletet leginkább foglalkoztató aktuális kérdésekről.

Az Eötvös József előadások keretében ezúttal Joshua Muravchik tart előadást a Várkert Bazárban, 2021. szeptember 28-án (kedd) 18 órától.

A rendezvényen köszöntőt mond: Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója és Kavencsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnök-főigazgatója

https://www.30eveszabadon.hu/aktualitasok/konferenciak/v/mi-tortent-a-szocializmussal/

 

Joshua Muravchik író, publicista, külpolitikai szakértő. 1947-ben született New Yorkban. Szocialistának indult, de aztán kulcsszerepe volt egy korábban baloldali és liberális értelmiségiekből alakult csoportban, amely szembefordult a baloldallal és később „neokonzervatívok” néven lett ismert. Ronald Reagan elnöksége idején fontos szerepet játszottak a külpolitika alakításában. Tudományos főmunkatársként számos nagypresztízsű műhelyben fordult meg, majd 2014-től 2019-ig a Johns Hopkins Egyetem Felsőfokú Nemzetközi Tanulmányok  Akadémiájának Külpolitikai Intézetében lett vezető munkatárs. Jelenleg a washingtoni Világpolitikai Intézet adjunktusa. Tizenegy könyv szerzője, köztük a nagy sikert aratott Földreszállt mennyország – A szocializmus története című köteté. Esszéi, tanulmányai, publicisztikái sorra jelennek meg a legrangosabb tudományos és közéleti folyóiratokban. Joshua Muravchik hazánk elkötelezett támogatója, 2002-ben részt vett a Terror Háza Múzeum megnyitó ünnepségén, majd Magyarországra látogatott, valahányszor magyarul is megjelent egy-egy kötete. Utoljára 2018-ban tartott nagyívű előadást Budapesten, az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság által szervezett Új világrend született című nemzetközi konferencián.

 

Korábbi előadások

 

2020. március

Ryszard Antoni Legutko: A kommunizmus emlékezete és új törésvonalak Európában

 

2019. március

A globalista utópizmus áfiuma és az ellene való orvosság

Előadó: Szájer József

 

2018.május

Trump „Amerika az első” – politikája és hatása Közép-Európára

Előadó: Stephen Kevin Bannon

 

2017. március

Keresztesháború a hagyomány ellen

Előadó: Frank Füredi

 

2016. január

Keresztény értékek a XXI. században

Előadók: Balog Zoltán miniszter, Erdő Péter bíboros

 

2015. március

Merre tart Kína?

Előadó: Francesco Sisci