Ez Európa jövője? – Francesco Giubilei fiatal olasz konzervatív a XXI. Század Intézet konferenciáján

Francesco Giubilei olasz író, könyvkiadó és egyetemi professzor a XXI. Század Intézet A történelem, ami nem ért véget című nemzetközi konferenciáján a nemzeti populizmusról és konzervativizmusról tart előadást, amelyben olasz szemszögből nyújt betekintést az olasz és magyar politikai folyamatokba. Legutóbb a Forbes magazin a legbefolyásosabb 30 évnél fiatalabb olaszországi személyiség közé választotta.

Francesco Giubilei modern irodalmat és könyvkiadás-történetet tanult a Római és Milánói Egyetemen, majd Londonban és New Yorkban posztgraduális képzésén vett részt. 2008-ban-ban alapította meg a Historica könyvkiadót, 2013-ban pedig létrehozta a konzervatív könyvek kiadásával foglalkozó Giubilei Regnani kiadóvállalatot. Két évvel később útjára indította a Cultora című internetes napilapot. Egy római és egy milánói könyvesbolt tulajdonosa. A vezető konzervatív alapítvány, a Tatarella elnöke, az Il Giornale és az Il Messaggero napilapok rendszeres szerzője, valamint a beneventói G. Fortunato Egyetem oktatója.

Legutóbb a Forbes magazin a legbefolyásosabb 30 évnél fiatalabb olaszországi személyiség közé választotta. Hét könyve jelent meg Olaszországban. Egyik műve a The History of European Conservative Thought (Az európai konzervatív gondolkodás története) címmel az Egyesült Államokban is megjelent a Regnery kiadó gondozásában, A jövendő konzervatív című pamfletjét Szerbiában is kiadták. Legújabb könyvében a XXI. század felől tekint vissza a konzervatív politikai gondolkodás európai hagyományára. Arra törekszik, hogy közérthetően és árnyaltan mutassa be az európai konzervativizmus színes, sokágú történetét, születésétől kibontakozásán át pillanatnyi helyzetének értékeléséig.