Frank Füredi: Magyarország és Lengyelország igaza

Nincs abban semmi transzgyűlölet, hogy Magyarország és Lengyelország szerint az emberi nem férfiakból és nőkből áll, sem abban, hogy védelmezik a maguk konzervatív életmódját.

Az Európai Unió meg akarja leckéztetni Magyarországot és Lengyelországot, s e célból le akarja nyomni mindkettő torkán azt a tervet, mely „a nemi egyenlőséget” hivatott előmozdítani. Ez a cél úgy értendő, hogy ha valamelyik kormány véleménye szerint csak két nem van, tudniillik vagy férfi valaki, vagy nő, azt az európai „értékek” megsértésével fogják megvádolni, és könnyen meglehet, hogy súlyos pénzügyi szankciókkal sújtják.

Amikor az Európai Bizottság nemrégiben nyilvánosságra hozta „a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, nem-bináris, nemközi és queer egyenlőség legelső uniós stratégiáját”, korántsem egyszerűen azt tekintette céljának, hogy megóvja a szóban forgó embereket a hátrányos megkülönböztetéstől. Olyan jogszabályt akar elfogadtatni, amely „védelmébe veszi a szivárvány-családokat, és Unió-szerte szavatolja szülői jogaikat, valamint az azonos neműek párkapcsolatának elismerését”.

Ha ezekről az ügyekről jogszabály születik, a Bizottság majd azt állíthatja, hogy ha bárki, illetve bármelyik kormány nem hajlandó az újonnan megalkotott jog szellemében cselekedni, akkor a jogállamisággal száll szembe. Márpedig, ha bármely ország elveti a jogállam bizottsági meghatározását, automatikusan az európai értékeket semmibe vevő demokráciaellenes páriának minősül. Az EU LMBTIQ-stratégiájának fő célja az, hogy választás elé állítsa Magyarországot és Lengyelországot. Vagy beállnak a sorba vagy igen súlyos büntetéssel számolhatnak.

A katasztrofális világjárvány kellős közepén nem is lehetett más indítéka Brüsszelnek arra, hogy egy sor LMBTIQ-tárgyú dokumentumot hozza nyilvánosságra, minthogy e kérdés felvetésével büntesse meg Lengyelországot és Magyarországot, amiért az EU oligarchia megítélése szerint engedetlen magatartást tanúsítanak.

A rakoncátlan kelet-európai országokkal szemben alkalmazott uniós keresztes hadjárat egyik fő fegyvere, hogy olyan magatartásformákat kriminalizál, amelyek az illető társadalmakban természetesnek számítanak. Például Magyarországot uniós vezetők abban találták vétkesnek, hogy a heteronormativitás kultúráját támogatja. A brüsszeli woke körökben a heteroszexuális kapcsolatrendszer, mint norma kulturális bűnnek számít.

Frank Füredi teljes írása a Látószög blogon olvasható.