Politikai öngyilkosság a rezsicsökkentés és a gyermekvédelem támadása

Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt az elmúlt hetekben vállalhatatlan stílusban sértegette azokat a választópolgárokat, akik támogatják a rezsicsökkentést. Hasonlóan nyilatkozott a kanadai állampolgársággal is rendelkező politikus a benzinár-csökkentés, a gyermekvédelem és a bevándorlás ügyében is, mely témákban a rezsicsökkentéshez hasonlóan a magyarok elsöprő többsége a kormány álláspontját osztja. A baloldal nem támogatta a gyermekvédelmi népszavazást sem, a 2015-ös migrációs válsághoz hasonlóan most is álproblémáról beszélnek – hívta fel a figyelmet legújabb videóelemzésében Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte: a baloldal és annak miniszterelnök-jelöltje ezzel politikai öngyilkosságot követ el, mivel ismét egy szűk kisebbség, Brüsszel és a nyugati multicégek álláspontját képviselik ezekben a fontos kérdésekben, így nem meglepő, hogy csökkenésnek indult a támogatottságuk.

Az utóbbi hetekben több nyugat-európai országban is drasztikus mértékben emelkedett a villamosenergia és a földgáz ára, ami sok esetben a fosszilis energiahordozók tartalékainak elégtelen mennyiségével párosult. Az ebből fakadó esetleges ellátásbeli problémáknak, különösen a téli hónapokhoz közeledve, lehetnek komoly következményei, amin az Európai Unió által javasolt klímavédelmi csomag is tovább ront. Eközben Magyarországon a több éve folytatott pragmatikus és következetes rezsipolitikának köszönhetően szinte semmit nem érezni az Európát sújtó energiaválságból, ráadásul az ország a klímaváltozás negatív hatásai ellen folytatott küzdelemben is jobban teljesít a legtöbb uniós tagállamnál – idézte a XXI. Század Intézet egyik elemzését Deák Dániel.

Kiemelte: a baloldali politikusok az elmúlt nyolc évben megállás nélkül támadták a rezsicsökkentést, mely kampányt Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt is folytat. Az utóbbi hetekben ráadásul nem csak magát a rezsicsökkentést, hanem az azt támogató választópolgárok milliót is minősíthetetlen stílusban sértegette, ostobának vagy egyenesen trágyával etetett gombának (!) titulálva őket.

Ez politikai öngyilkosság, hiszen túl azon, hogy a választók sértegetése komoly felháborodást okoz, a rezsicsökkentés támogatottsága a közvélemény-kutatások szerint közel 80 százalékos.

Hasonlóképpen a magyarok többségének álláspontjával ment szembe akkor is, amikor a benzin árának csökkentését kritizálta a baloldali miniszterelnök-jelölt és azt hangoztatta, hogy az a benzinkutasokat nehéz helyzetbe hozza. Ebben a kérdésben ugyanis a kormányzati álláspont támogatottsága 85 százalékos, így gyakorlatilag nemzeti egység valósult meg ebben az ügyben is – emelte ki Deák Dániel. Márki-Zay Péter álláspontja ebben a kérdésben tovább erodálta egyébként is csökkenő társadalmi megítélését.

Ugyancsak ez a helyzet az elemző szerint a gyermekvédelmi törvény és az azzal összefüggő népszavazás kapcsán is. A baloldal a törvény megszületése óta azt állítja, hogy az homofób és nemzetközi fórumokon is minden lobbierejüket bevetették a törvénnyel szemben. Hasonló volt a helyzet a 2015-ös migrációs válság kapcsán is, amikor Magyarország az elsők között zárta le a határait és épített kerítést a tömeges illegális bevándorlás megakadályozása érdekében. A fizikai akadályok mellett a kormány jogi határzárról is döntött, amely kapcsán a baloldal azt állította, hogy az idegenellenes. Valójában azonban, ahogyan a mostani törvény sem homofób, úgy a bevándorlási intézkedések sem voltak idegenellenesek, hanem csupán egy olyan negatív folyamatot akadályoznak meg, amelyek a magyarok többsége szerint káros hatással lenne a társadalomra.

A gyermekvédelmi törvény nem érinti a felnőtteket, senkinek a magánéletébe nem szól bele, csupán azt biztosítja, hogy a szülők maguk hozhassanak meg döntéseket a gyermekük szexuális nevelésével összefüggésben. A globális LMBTQ-lobbi az utóbbi időszakban komoly nyomást helyezett Magyarországra, ennek megakadályozására van szükség a népszavazásra is, amelynek során a magyarok világos választ adhatnak ebben a kérdésben. Éppen ezért támadják a törvény mellett a népszavazást is a globális érdekeket képviselő baloldali politikusok s mondják azt, hogy nincsen értelme.

A magyar választók azonban emlékeznek rá, hogy a bevándorlás és a kötelező betelepítési kvóták kapcsán is ezt mondta a baloldal, miközben az a probléma is valós volt a többség véleménye szerint.

Márki-Zay Péter azonban megint ostobaságról beszélt a népszavazás kapcsán, és kijelentette: ha kormányra kerül, azonnal eltörli a gyermekvédelmi törvényt. Ezzel az álláspontjával a bevándorlás, a rezsicsökkentés és a benzinár-csökkentés ügyéhez hasonlóan a gyermekvédelem kérdésében is egy szűk kisebbség álláspontjára helyezkedik, ugyanis a felmérések szerint a népszavazási kérdések ügyében 90 százalékos többség áll a kormányzati álláspont mögött.

A baloldal és annak miniszterelnök-jelöltje hibát hibára halmoz, továbbra sem képes a magyar emberek többségének képviseletére, az elmúlt egy évtizedhez hasonlóan a legfontosabb társadalmi kérdésekben még mindig a brüsszeli vagy a nyugati multicégek álláspontját képviseli.

Ez jelentősen rontja a 2022-es választási esélyeiket, hiszen a választást nem külföldön, hanem Magyarországon kell megnyerni, ehhez azonban a magyar embereket kell szolgálni. Ez az elemző szerint meg is látszik a baloldal és Márki-Zay Péter támogatottságán, mely az utóbb hetekben érezhető mértékben csökkent. Vagyis a baloldali miniszterelnök-jelölt nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket – zárta a videóelemzését Deák Dániel.