A Fidesz a választás esélyese, de az esélyt be kell váltani

Minden közvélemény-kutatás szerint a Fidesz-KDNP a vasárnapi voksolás esélyese, de ezt az esélyt be is kell váltani, a választás nem nyeri meg önmagát – fogalmazott Deák Dániel a legújabb videóelemzésében. A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte: a választást az dönti el, hogy melyik politikai oldal tud sikeresebben mozgósítani. A tét nagy, hiszen ezekben a válságos időkben nagyon nem mindegy, hogy egy dilettáns és agresszív vagy egy tapasztalt és higgadt vezető áll-e az ország élén – jelentette ki. Hozzátette: ha a baloldal nyer vasárnap, akkor nagy az esélye annak, hogy Magyarország belesodródik a háborúba.

Az elmúlt napokban sok közvélemény-kutatás látott napvilágot, de abban mindegyik egyetértett, hogy a Fidesz-KDNP a választás esélyese. Ez egy nagy teher is a kormánypártok számára, hiszen a szavazók elbízhatják magukat, ezért ezekben az utolsó órákban a mozgósítás kulcskérdés, tudatosítani kell: a választás nem nyeri meg önmagát, az esélyt be is kell váltani!

A Fidesz ebből a szempontból sikeres kampányt folytatott, hiszen világos üzenetekkel szólította meg a választókat és egyértelművé tette a tétet: háború vagy béke. Ezzel olyan választókat is meg tud szólítani és olyanokat is tud mozgósítani, akik alapvetően nem a kormányoldal támogatói, azonban elutasítják a baloldal háborús retorikáját – fogalmazott Deák Dániel.

Kiemelte: a baloldal háttéralkut kötött az ukránokkal, aminek értelmében, ha Márki-Zay lesz a miniszterelnök, Magyarország átengedi a fegyverszállítmányokat a területén és küld is fegyvereket Ukrajnába. Ez hatalmas kockázat, Magyarország könnyen belesodródhat a háborúba.

Deák Dániel hangsúlyozta: ezekben az utolsó órákban ezt a tétet kell tudatosítani mindenki számára, senki sem dőlhet hátra, mindenkinek el kell mennie szavazni! Ebben a válságokkal teli időszakban nem mindegy, hogy egy agresszív és dilettáns Márki-Zay Péter vagy egy tapasztalt és higgadt Orbán Viktor ül-e ott a kormányrúd mellett – zárta gondolatait.