Egyre látványosabb: Brüsszelben tartanak Orbán Viktortól

Minden előrejelzés szerint erősödhet a jobboldal a június 9-i EP-választáson, emiatt szemmel láthatóan pánikolnak a globalista politikusok. Ennek egy látványos jele volt a jobboldali konferencia betiltása Brüsszelben, amelyen Orbán Viktor is felszólalt – mondta legújabb videóelemzésében Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte: a háborúpárti politikai erők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a békepárti álláspontot elhallgattassák, már a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságot is korlátozzák. Ebből a szempontból az EP-választás mellett az év második felében kezdődő magyar EU-elnökség is fejtörést okoz a baloldalnak.

A globalisták az elmúlt napokban teljes erővel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a békepárti Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát Brüsszelben. Ehhez olyan módszereket vetettek be, hogy az ember nem tudta eldönteni: az ötvenes évek Szovjetuniójába került vissza, vagy 2024-ben, az európai demokrácia fővárosában jár – kezdte legújabb videóelemzését Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője részletezte: az MCC brüsszeli rendezvényének első helyszíne a Concert Noble lett volna, de a városrész polgármestere, Emir Kir „közbiztonsági okokra” hivatkozva betiltotta az eseményt. De ez X-en közzétett bejegyzésében aztán leírta, valójában miért tett így: „Nem látják szívesen a szélsőjobboldalt.”

A szervezők ezt követően találtak egy második helyszínt, a Hotel Sofitelt. Már építették a pódiumot, s amikor híre ment, hogy az Antifa nevű szélsőbaloldali erőszakszervezet tüntetést szervezett az épület elé. Erre hivatkozva a kerület baloldali polgármestere, Vincent de Wolf olyan nyomást gyakorolt a szálloda tulajdonosára, hogy az is végül lemondta a rendezvényt. A NatCon házigazdái azonban nem adták fel: egy nappal a kezdés előtt megegyeztek a Claridge Hotellel, hogy az befogadja a konferenciát. De Brüsszel főpolgármestere, a szintén baloldali Philippe Close folytatta a nyomásgyakorlást és elvitették a tulajdonos autóját, kilátásba helyezték, hogy kikapcsolják az áramot a helyszínen és felszólították az étkeztetést biztosító cég vezetőjét is, hogy ne szállítson semmit a szállodába – sorolta az eseményeket Deák Dániel.

Minden nehézség ellenére a NatCon konferencia végül elkezdődött, ám két órával később kivonultak a rendőrök, és körbevették az épületet – folytatta, majd hozzátette, hogy először felírták az érkezőket a bejáratnál, később aztán már senkit sem engedtek be a kordonon. A hotel elé felvonult az Antifa is, de a rendőrök inkább azzal foglalkoztak, hogy egy polgármesteri határozatot lobogtatva félbeszakítsák a konferenciát.

Amit láttunk, az több mint elgondolkodtató és több mint a demokrácia szégyene

– fogalmazott az elemző. Kiemelte: a háborúpárti globalista hálózat Európa fővárosában a polgármesterektől a helyi szélsőbaloldali Antifa csoportokiig mindenkit bevetett, hogy elnémítsa a béke mellett kiálló hangokat. Erőszakos fenyegetések, jogi trükkök, mondvacsinált indokok – ezek mind olyan eszközök, amelyek elképzelhetetlenek egy demokráciában.

Deák Dániel szerint mindez annak a jele, hogy az európai baloldal tart a június 9-i EP-választástó. Erre minden okuk megvan, ugyanis az előrejelzések szerint jobboldali erősödés várható a választáson, ami a magyar kormánypártok számára kedvező fordulat lehet. Emellett az EP-választás után következik a magyar EU-elnökség is, ahol hazánknak fontos szerepe lesz az unió számára változást hozó időszakban. Kiemelte: a magyar EU-elnökséggel esik egyidőbe az amerikai elnökválasztás is, amelyen ha az amerikai jobboldal nyer és Donald Trump lesz az elnök ismét, tovább növekedik hazánk geopolitikai mozgástere és még nagyobb teret nyer a békepárti álláspont.

Ez természetesen komoly aggodalmat vált ki a baloldali politikai körökben, így mindent bevetnek annak érdekében, hogy ezt megakadályozzák.

Ennek volt egy látványos eleme az említett konferencia betiltásának kísérlete, de az elemző szerint a kampányidőszakban ennél még durvább lépésekre lehet majd számítani. A videóelemzés zárásaként felhívta a figyelmet a Fidesz mai kampánynyitó rendezvényére is, amelyen felszólal Orbán Viktor, továbbá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Deutsch Tamás EP-listavezető. Hangsúlyozta: a rendezvényen a Fidesz országos választmánya elfogad egy úgynevezett választási manifesztumot, ami tartalmazni fogja azt, hogy mi a június 9-i választás tétje, és melyek a Fidesz legfontosabb céljai.