Jövőre is folytatódik a szuverenitási küzdelem

A 2020-as év egyértelműen a koronavírus-járványról szólt, de még a pandémia sem tántorította el a Soros-hálózat által is támogatott globalista balliberális köröket attól, hogy támadják a nemzetállami szuverenitásukért kiálló országokat – mondta Deák Dániel évzáró videóelemzésében. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint ennek lehettünk a szemtanúi az úgynevezett „jogállamisági” mechanizmus kapcsán is, ezzel az eszközzel akarták rávenni Magyarországot egyebek mellett a szuverén bevándorláspolitikájának feladására. Kiemelte, ez a törekvése a baloldalnak nem jött össze, az uniós csúcson a magyar-lengyel álláspont győzött, azonban a balliberális politikai körök újabbnál újabb eszközöket fognak keresni a szuverén magyar politika megtörése érdekében. Hozzátette: a küzdelem tehát 2021-ben tovább folytatódik, az Európai Parlament balliberális többsége máris szembeszállt az Európai Tanácsban született megállapodással, az Európai Bizottság pedig újabb bevándorláspárti elképzeléseket akar ráerőltetni az uniós tagállamokra, amellyel állampolgárságot, így szavazati jogot adna több tízmillió bevándorlónak.

Deák Dániel a videóelemzésében kiemelte, az Európai Unió létrehozása óta harcolnak egymással a föderalisták, tehát az úgynevezett „európai egyesült államok” létrehozását kívánó, illetve a nemzetállami víziót támogató politikai erők.

Az elmúlt évtizedekben a globalista balliberális körök nyomása olyan erős volt, hogy az uniós intézményrendszer fokozatosan eltolódott a föderalista irányba, amelynek egyik legékesebb példája, hogy az Európai Parlament egyre több hatáskört kapott – mondta.

Az elemző hozzátette, az uniós intézmények közül ez a legnemzetellenesebb, ebben a parlamenti ciklusban a korábbi gyakorlattal ellentétben például már a saját nemzetük lobogóját sem tehetik ki maguk elé az EP-képviselők az ülésteremben, ráadásul egyre agresszívebben támadják a nemzetállami érdekeket megjelenítő Európai Tanácsot. Ez mutatkozik meg szerinte a tegnapi állásfoglalásban is, amelyet az Európai Parlament hozott.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője emlékeztetett, múlt csütörtökön Magyarország és Lengyelország komoly győzelmet aratott az uniós csúcson, hiszen egy olyan 4 oldalas dokumentumot fogadtak el egyhangúlag az Európai Tanácsban, amely megköti az úgynevezett „jogállamisági” mechanizmus alkalmazhatóságát, azt kizárólag az uniós források költése kapcsán felmerülő szabálytalanságok esetében lehet alkalmazni, tehát a baloldal eredeti terveitől eltérően politikai nyomásgyakorlásra nem. Szintén komoly eredmény szerinte, hogy az Európai Bíróságnak még meg kell vizsgálnia a rendeletet, így gyorsított eljárás esetén sem várható az, hogy 2022-ig ténylegesen meginduljon bármilyen konkrét eljárás a mechanizmus alapján.

A nemzetközi és magyarországi baloldal egyaránt hatalmas pofont kapott, hiszen sokadik próbálkozásuk ellenére sem tudják rákényszeríteni Magyarországot és Lengyelországot az illegális bevándorlás elleni küzdelmük feladására – tette hozzá.

Jól mutatja szerinte a csalódottságukat, hogy a magyarországi baloldalon belül is komoly vita alakult ki, ráadásul Soros György is Orbán Viktor „óriási” győzelméről beszélt.

Ahogyan arra számítani lehetett, a nemzetállamok felszámolásában érdekelt globalista baloldal – köztük Dobrev Klára és Donáth Anna – nem adja fel a küzdelmet, a múlt heti kudarc után ezúttal az Európai Parlamentben akartak bosszút állni – mondta Deák Dániel arra utalva, hogy egy olyan politikai állásfoglalást fogadtak el a balliberális többségű Európai Parlamentben, amellyel felül kívánják írni a múlt heti tanácsi megállapodást.

Ez ugyanakkor nem fog összejönni nekik az elemző szerint, hiszen az egyhangúlag elfogadott múlt heti megállapodás kötőerővel bír az Európai Bizottságra nézve.

Ezt múlt héten maga Ursula von der Leyen is elismerte és világossá tette, hogy a múlt heti megállapodásnak megfelelően fog majd eljárni, írásban is garanciát vállalt erre vonatkozólag – hívta fel a figyelmet Deák Dániel. Magyarán az Európai Parlament tegnapi állásfoglalása csupán egy politikai véleménynyilvánításnak számít, annak nem lesz hatása a múlt heti tanácsi megállapodásra – szögezte le.

Deák Dániel kiemelte: miután a tegnapi EP-állásfoglalásnak nem lesz szerepe az úgynevezett „jogállamisági” mechanizmus alkalmazhatóságában, az csupán egy politikai kommunikációs eszköznek tekinthető.

A múlt héten súlyos kudarcos elszenvedő balliberális politikusok ugyanis így akarják leplezni vereségüket, ezzel akarják elterelni a figyelmet arról, hogy ők is megszavazták a következő uniós költségvetési ciklusról és a helyreállítási alapról szóló megállapodást, amely a nemzeti szuverenitásért kiálló magyar és lengyel álláspontnak megfelelően lett elfogadva múlt héten az Európai Tanácsban – mondta.

Ennek a hétnek az eseményei is jól mutatják álláspontja szerint, hogy a küzdelem a múlt heti uniós csúccsal nem ért véget, a Soros-hálózat által is támogatott balliberális politikai körök újabbnál újabb eszközöket fognak keresni a szuverén magyar politika megtörése érdekében.

Ennek egyik fontos eleme lesz 2021-ben is szerinte a bevándorlás ügye, ugyanis az Európai Bizottság továbbra sem adta fel azt a törekvését, hogy bevándorlók tízmillióit telepítse le véglegesen Európában, ráadásul állampolgárságot is szeretnének a migránsoknak adni. Az Ursula von der Leyen által vezetett Bizottság korábban már letett az asztalra egy olyan migrációs paktumot, amely tartalmazta a kötelező betelepítési kvótát, ugyanakkor a november végi cselekvési terv, amely az őshonos európaiakhoz hasonló jogokat adna a bevándorlóknak, még a nyíltan bevándorláspárti Jean-Claude Juncker vezette Bizottságtól is meglepő lett volna.

Deák Dániel kiemelte, az új bizottság felállását követően több bíztató jel is volt arra vonatkozólag, hogy a bevándorlás ügyében változást hoz és szakít azzal az egyértelműen bevándorlást támogató állásponttal, amely 2015 óta komoly gondokat okozott Európában. Ez azonban nem történt meg, sőt még erősebb fokozatra kapcsoltak, a mostani tervek alapján több tízmillió migráns kapna állampolgárságot, így szavazati jogot is.